Держпідтримку агросектора у бюджеті-2014 значно збільшено - Мінфін

Понеділок, 20 січня 2014, 16:23

В Міністерстві фінансів повідомили, що в 2014 році істотно збільшено державну підтримку агропромислового комплексу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів.

За інформацією прес-служби, на розвиток тваринництва передбачається спрямувати 900 млн гривень проти 650 млн гривень, врахованих в бюджеті 2013 року.

Більш, як в двічі збільшені видатки на підтримку розвитку заходів в агропромисловому комплексі, зокрема, щодо збереження та збільшення поголів’я великої рогатої худоби, компенсацію відсоткової ставки за кредитами, розвиток обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів.

Реклама:

Окрім того, з метою завершення одного із основних етапів розвитку аграрного ринку в країні, в бюджеті 2014 року відновлено бюджетну програму щодо державної підтримки будівництва оптових ринків сільськогосподарської продукції, видатки на яку враховані в сумі 200 млн гривень.

Також, в бюджеті поточного року збільшено видатки на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства до 700 млн гривень при 100 млн гривень в 2013 році.

"У 2014 році, як і в попередні роки, збережена пільгова система оподаткування в сільському господарстві, завдяки чому товаровиробники отримають пільги на суму понад 20 млрд гривень", - повідомляє прес-служба.

Водночас, раніше аграрні асоціації висловлювали невдоволення передбаченим фінансуванням держпрограм підтримки сільського господарства в проекті державного бюджету на 2014 рік.

За їх підрахунками загальний фонд Держбюджету за аграрним напрямом на 17% нижче, ніж у 2013 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: