Apple отримала патент на технологію розпізнавання обличчя

Вівторок, 3 грудня 2013, 19:31

Apple отримала патент на технологію розпізнавання обличчя, яка, можливо, з'явиться в наступних поколіннях пристроїв компанії.

Про це пише Digit.ru з посиланням на сайт Патентного бюро США.

За інформацією видання, технологія, описана в патенті, розділяється на окремі функції визначення облич та їх зіставлення з особою користувача пристрою. Система здатна проводити порівняння із зразком за окремими рисами, формі обличчя, кольору шкіри та іншими параметрами.

Як наголошується, після пізнавання особи система може розблокувати пристрій або виконати певні функції в додатках.

Реклама:

Наприклад, при вхідному дзвінку інформація про співрозмовника і номер його телефону будуть показані, тільки якщо пристрій впізнає власника. У смартфонах система зможе працювати аналогічним чином при отриманні SMS-повідомлень або електронних листів, а на ноутбуках - управляти відтворенням відео, включати екранну заставку або міняти гучність звуку.

Apple поки не повідомляла про появу подібних функцій у своїй техніці. В даний час схожі рішення використовуються в приставках Xbox One і PlayStation 4, а також в операційній системі Android, яка може розблокувати пристрій при розпізнаванні особи користувача.

Як повідомлялося, Apple нещодавно купила компанію PrimeSense, що займається розробкою сенсорів, які використовуються в контролері Microsoft Kinect для розпізнавання рухів користувача.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!