"Укрсоцбанк" і "УніКредит Банк" завершили процес злиття

Вівторок, 3 грудня 2013, 16:51

Процес інтеграції "Укрсоцбанку" і "УніКредит Банку" завершено, обсяг активів об'єднаного банку - UniCredit Bank - становив 41 мільярд гривень.

Про це повідомили топ-менеджери банку, передає УНІАН.

"На сьогодні вдалося на місцевому рівні забезпечити злиття двох банків. План розвитку як групи в цілому не змінився, це крок для підвищення рівня присутності в країні, і ми будемо продовжувати приділяти увагу всім сегментам ринку", - сказав глава правління "Укрсоцбанку" Граціано Камелі.

Він також додав, що група зміцнила свої позиції по ліквідності і капіталу, і у них є чітка політика стати кращим банком в країні.

Реклама:

За його словами, практично всі 50 тисяч клієнтів "УніКредит Банку" перейшли на обслуговування в "Укрсоцбанк" і залишилося завершити ліквідацію "УніКредит Банку" як юридичної особи, що не відіб'ється на клієнтах об'єднаного банку.

Як зазначив перший заступник голови правління об'єднаного банку Сергій Маноха, процес ліквідації займе 6-7 місяців і не спричинить скорочення персоналу.

"Ще до злиття персонал працював на два офіси, тому нічого не зміниться, після злиття загальна кількість персоналу становитиме близько 6 тисяч співробітників", - сказав він.

Член правління, фінансовий директор банку Джакомо Волпі зазначив, що процес злиття не потребував значних капіталовкладень, оскільки це було зроблено раніше.

"Наприклад, ребрендінг банку був проведений ще до Євро-2012, і обидва банки до злиття вже мали один і той же бренд", - уточнив банкір.

За його словами, всі рішення в банку передбачали перспективу злиття, оскільки два банки перебували у складі групи не перший рік, і потрібні були тільки деякі вкладення в інформаційні технології, щоб забезпечити плавний перехід балансу.

"Цього року інвестиції були невеликі. Загальний обсяг інвестицій по бюджету злиття залишив близько 18-20 млн гривень, не більше", - уточнив Волпі.

За інформацією, прес-служби банку, на 2 грудня 2013 року сукупні активи інтегрованого UniCredit Bank становили 41 млрд гривень, банк нараховує 435 відділень, у тому числі 4 відділення Private Banking.

Загальна кількість клієнтів корпоративного бізнесу становила 6,285 тисяч, роздрібних - близько 1 мільйона, суб'єктів малого та середнього бізнесу - більше 60 тисяч.

Як повідомлялося, в понеділок 2 грудня UniCredit Bank Austria AG збільшив участь у статутному капіталі Укрсоцбанку до 50,22% з 49,97% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: