Білорусь розраховує отримати кредитів на 2 мільярди доларів

Четвер, 12 грудня 2013, 16:01

Білорусь в 2014 році розраховує отримати кредитів на загальну суму близько 2 мільярдів доларів.

Про це повідомив журналістам у парламенті заступник міністра фінансів Білорусі Максим Єрмолович, передає УНІАН.

"Ми корегували свої можливості за запозиченнями, вийшли на цифру 2 млрд доларів. Джерела можуть бути найрізноманітнішими. Сподіваємося на збільшення джерел у двосторонніх запозиченнях", - зазначив Єрмолович.

За його інформацією, приблизно 1,3 млрд доларів складе сума запозичення на зовнішніх ринках. Решта - запозичення на внутрішньому ринку, в тому числі шляхом розміщення державних облігацій.

Реклама:

Як повідомив Єрмолович, платежі з обслуговування зовнішнього державного боргу Білорусі в 2014 збільшаться порівняно з рівнем 2013 року на 255,8 млн доларів і складуть 785,3 млн доларів.

"До цього необхідно ще додати значні в майбутньому році платежі з погашення основного боргу перед зовнішніми кредиторами. Погашення кредитів міжнародних фінансових організацій в 2014 році порівняно з очікуваним виконанням 2013 зросте на 174,1 млн доларів і складе 1,843 млрд доларів", - заявив заступник міністра фінансів.

За його словами, зростання обумовлене головним чином настанням термінів погашення кредиту Антикризового фонду ЄврАзЕС. На погашення основного боргу за іншими кредитами в майбутньому році належить направити 588,6 млн доларів.

"Загальна сума платежів з погашення зовнішнього державного боргу складе 2,432 млрд доларів", - зазначив Єрмолович.

Всього закордонним кредиторам Білорусь повинна перерахувати в 2014 році близько 3,2 млрд доларів. Таким чином, щоб розрахуватися з кредиторами, Білорусь змушена залазити в нові борги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!