Столичні імпортери за 3 місяці сплатили до бюджету 32 мільйони екоподатку

Четвер, 12 грудня 2013, 14:50

Імпортери та власники автомобілів, які живуть і працюють в Києві, у вересні-листопаді 2013 сплатили до бюджету 32 млн гривень екологічного податку, обов'язкового до сплати з 1 вересня поточного року.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління Міндоходів в Києві з посиланням на дані Київської міжрегіональної митниці Міндоходів, передає "УНІАН".

"Протягом трьох місяців з початку дії закону щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів Київської міжрегіональної митницею Міндоходів направлено до держбюджету майже 32 мільйони гривень цього податку" , - йдеться в повідомленні.

За цей період було оформлено на імпорт майже 3 тис автомобілів із сплатою податку за утилізацію, з яких 76 було імпортовано громадянами, а решта - ввезені автодилерами.

Реклама:

Нагадаємо, 2 серпня Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів". Документ набув чинності 1 вересня і торкнувся всіх сегментів автомобільного ринку, всіх брендів, всіх моделей.

Зокрема, суми утилізаційного податку становлять: для нових легкових автомобілів (залежно від об'єму двигуна ) - від 4,73 тис до 30,25 тис гривень; для нових комерційних, вантажних автомобілів і автобусів (залежно від повної маси ) - від 8, 8 тис гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!