Cуд оштрафував екс-директора "АероСвіту" за невиплату зарплат

Середа, 11 грудня 2013, 12:30

Бориспільський міський районний суд оштрафував колишнього гендиректора приватного акціонерного товариства "Авіакомпанія "АероСвіт" на 10 тисяч гривень за невиплату заробітної плати працівникам компанії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури, пишуть "Українські новини".

Згідно з повідомленням, бориспільський міськрайонний суд визнав колишнього гендиректора "АероСвіту" винним у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу (" безпідставна невиплата громадянам заробітної плати більше ніж за один місяць").

Вироком суду, колишній гендиректор оштрафований на 10 тисяч гривень і позбавлений права займати посади, пов'язані з фінансово-розпорядчими функціями строком на 1 рік.

Реклама:

Підсудний в ході розслідування і судового розгляду повністю визнав свою провину.

При призначенні покарання суд врахував наявність пом'якшуючих покарання обставин - щире каяття, часткова виплата заборгованості із заробітної плати на загальну суму 9,361 тис. гривень.

До вступу вироку в законну силу засудженому залишений запобіжний захід у вигляді застави.

Як повідомлялося, наприкінці листопада прокуратура передала до суду звинувачення екс- ендиректора "АероСвіту" у безпідставній невиплаті заробітної плати .

2696 працівників авіакомпанії не отримали заробітну плату за грудень 2012 і січень 2013 року на загальну суму більше 54,740 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: