Google Hangouts звинувачують в порушенні патентів

П'ятниця, 29 листопада 2013, 19:49

Сервіс Google Hangouts став об'єктом судового переслідування з боку компанії Hanginout, яка очікує отримання низки американських патентів, пов'язаних зі спілкуванням в мобільному середовищі, а також відеоконференцій.

Про це пише "CyberSecurity".

За інформацією видання, компанія подала позов проти Google, звинувативши її в порушенні патентного законодавства.

Як наголошується, каліфорнійська Hanginout випускає відеододаток для Apple iOS, який дозволяє користувачам спілкуватися за допомогою записаних коротких повідомлень, свого роду "відео-SMS".

Реклама:

Користувачі сервісу можуть шукати інших людей за єдиним контактним листом і зв'язуватися в тому числі зі знаменитостями, громадськими діячами, політиками та іншими.

Компанія була заснована в 2011 році, проте в судових документах йдеться, що технологічні розробки були розпочаті ще у 2009 році.

Що стосується Google, то ця компанія представила сервіс Hangouts в травні 2009. Він пропонує платформу для месседжінга і відеочатів, обміну фотографіями та "живих" голосових сесій.

У позові Hanginout говориться, що функціонал розробки Google майже повністю повторює можливості більш раннього продукту.

У hanginout кажуть, що ще в червні 2012 року подали заявки на патенти і зараз чекають їх отримання.

Примітно, що їх же намагалася запатентувати і Google, але не встигла. У Бюро патентів США їй відмовили через високу схожість на інші заявки.

У заяві йдеться, що продукт Google не тільки порушує торговельну марку та патенти, але і копіює ідею чужого продукту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!