Безробіття в єврозоні знизилося до 12%

П'ятниця, 29 листопада 2013, 18:35

Рівень безробіття в 17 державах єврозони минулого місяця знизився до 12,1% у вересні, свідчать дані Статистичного управління Європейського союзу.

Експерти, опитані агентством Bloomberg, не прогнозували зміни показника, повідомляють "Вести.ru".

Як наголошується, протягом двох місяців безробіття тримається на рекордному рівні 12,2%, і зниження є знаком відновлення ринку праці після виходу з самої затяжної рецесії в історії єврозони.

Поряд з цим зростання економіки в єврозоні залишається незначним: в минулому кварталі до 0,1% з 0,3% в порівнянні з трьома місяцями раніше.

Реклама:

Разом з тим зростання економіки в єврозоні залишається слабким: у III кварталі воно сповільнилося до 0,1% з 0,3% у квітні-червні.

Аналітики, прогнозують слабке скорочення безробіття в середньому до 12,1% наступного року і до 12% в 2015 році.

"Економіка все ще занадто слабка, щоб забезпечити фундаментальні зміни рівня безробіття, потрібне посилення росту і потрібні структурні реформи в ряді країн, щоб добитися істотного поліпшення", - вважає Аннамарія Грімальді, економіст Intesa Sanpaolo.

Так, безробіття серед молоді збільшилося в минулому місяці до 24,4% з вересневих показників в 23,7%.

Число безробітних у валютному блоці зменшилося на 61 тисячу осіб, в усіх країнах ЄС - на 75 тисяч осіб у жовтні. Рівень безробіття в ЄС знизився до 10,9% в минулому місяці з 11%, які спостерігалися 5 місяців раніше.

Як повідомлялося, найнижчі показники безробіття в Європі відзначаються в жовтні в Австрії (4,8%), Німеччини (5,2%) і Люксембурзі (5,9%). В Італії рівень безробіття залишився на історичному максимумі в 12,5%.

Найвищий рівень безробіття в жовтні знову спостерігається в Іспанії: 26,7% порівняно з 26,6% місяцем раніше, в Греції обсяг безробіття становив 27,3%, за даними за серпень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!