За рік доходи Mozilla зросли на 90%

П'ятниця, 22 листопада 2013, 20:09

Згідно з даними фінансового звіту Mozilla Foundation, за минулий рік фонд отримав виручку у розмірі 311 млн доларів, що на 90% вище, ніж за 2011 рік і майже втричі більше, ніж за 2009 рік.

Про це пише CyberSecurity.

За даними звіту, 300 млн доларів - це платежі, які перераховують інтернет-пошукачі виробнику браузера за те, що той виставляє їх рішення в якості стандартного. Найбільше спонсорської допомоги Mozilla отримала від Google - 274 мільйони доларів.

Фактично, Mozilla є проектом, який спонсорує Google, і це при тому, що у Google є власний браузер Chrome, який вже щосили конкурує за ринковою часткою з Firefox.

Реклама:

Нагадаємо, що Mozilla Foundation являє собою некомерційний фонд, який контролює компанію Mozilla Corp, що відповідає за розробку браузера Firefox для ПК і Mac, а також Android і нову операційну систему Firefox OS.

В останні роки практично весь прибуток Mozilla являє собою надходження від інтернет-пошукачів за установку з адрес в якості стандартних сторінок пошуку.

Що стосується витрат Mozilla, то в 2012 році 71% витрат припали на розробку програмного забезпечення. В абсолютних цифрах витрати Mozilla на створення програмного забезпечення зросли вдвічі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: