Apple побудує "космічну" штаб-квартиру за 5 мільярдів

Середа, 20 листопада 2013, 17:54

Apple отримала від влади Каліфорнії і міста Купертіно остаточний дозвіл на будівництво раніше анонсованої "космічної" штаб-квартири на ділянці площею 71,2 га.

Про це пише "Сybersecurity".

За інформацією видання, в Apple отримали вказану ділянку в довгострокову оренду, а також дозвіл на її забудову, тоді як компанія зобов'язалася збільшити обсяги виплачуваних у Купертіно податків. Apple підписала з мерією Купертіно 20-річну угоду з забудови та експлуатації будівлі.

Нова будівля-"бублик" розташується недалеко від нинішнього будинку Apple і буде називатися - Apple Campus 2.

Реклама:

Як повідомлялося, проект кампусу Apple просував ще Стів Джобс, коли керував Apple. Джобс як мінімум двічі був присутній на міських засіданнях, представляючи проект нового офісу.

Зараз, коли Стіва Джобса вже немає, міська рада одноголосно схвалив дозвіл. Згідно з текстом документа, Apple займе частину території, яка раніше в Купертіно належала Hewlett-Packard.

Мер Купертіно Оррін Махоуні говорить, що першу фазу будівництва кампуса Apple планує завершити в 2016 році, після чого компанія перейде до благоустрою території і внутрішньої обробки будівлі.

Будівництво будівлі нової штаб-квартири Apple в Купертіно обійдеться в 5 млрд доларів. Раніше керівництво компанії мало намір витратити на це 3 млрд. У дизайні й інтер'єрах будуть втілені багато ідей покійного засновника корпорації Стіва Джобса.

Зокрема архітектурна концепція, за задумом Джобса, повинна нагадувати "космічний корабель який щойно приземлився". На внутрішніх відкритих площах і навколо будівлі розіб'ють гігантський парк з більш ніж 300 видами дерев.

У будівлі крім наукових лабораторій розміститься зал для занять фізкультурою, підземні парковки.

Нинішній головний офіс Apple вміщує всього 2,8 тисяч осіб, проте в ньому трудяться на кілька тисяч більше. Акціонери зацікавлені в розширенні площ, відведених під корпорацію.

Apple також почала будівництво ще одного кампуса, розрахованого на 2,4 тисяч осіб, в місті Санта- Клара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: