Ахметов виділить на реконструкцію ТЕС 483 мільйони

Середа, 20 листопада 2013, 12:47

ДТЕК направить на реконструкцію і модернізацію третього блоку Запорізької ТЕС енергогенеруючої компанії ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" 483 мільйона гривень.

Про це повідомила прес-служба ДТЕК, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, блок виведено в реконструкцію, яка триватиме до грудня 2014 року, в ході якої будуть модернізовані генератор, котло- і турбоагрегат, живильний насос котла, встановлено нові електрофільтри і сучасна автоматизована система управління.

Масштабне оновлення обладнання за рахунок впровадження сучасних технологій виробництва дозволить продовжити термін експлуатації блоку на 15-20 років і зменшити викиди твердих частинок в атмосферу у вісім разів, говориться в повідомленні.

Реклама:

Як повідомили в компанії, встановлена ​​потужність енергоблоку підвищиться з 300 до 325 МВт, питома витрата палива скоротиться на 7%, обсяги викидів пилу в атмосферу зменшаться на 87%.

"Програма оновлення потужностей Запорізької ТЕС включає реконструкцію чотирьох пиловугільних енергоблоків до 2017 року. Загальна вартість цієї програми - більше 2 млрд гривень. Завдяки реконструкції енергоблоків, яка проводиться ДТЕК, теплова енергетика значно зменшує свій негативний вплив на навколишнє середовище", - наводяться в повідомленні слова директор Запорізької ТЕС Сергія Куриленко.

У прес-службі зазначають, що з 2012 року всі енергоблоки теплових електростанцій ДТЕК проходять при модернізації заміну електрофільтрів, що дозволяє знизити концентрацію викидів твердих частинок в атмосферу до 50 мг/куб. м, згідно з вимогами Європейського союзу.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: