Кабмін передумав працювати з "Лукойл" на родовищах

Неділя, 17 листопада 2013, 10:45

Кабмін скасував узгодження на укладення угоди про спільну діяльність з компанією "Лукойл" (Росія) на розробку родовищ Суботинське, Одеське і Безіменне на шельфі Чорного моря.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну №886-р від 17 жовтня, передають "Українські новини".

Згідно з постановою, Кабмін скасував як нереалізоване розпорядження №2361 від 20 грудня 2010 року, в якому погоджувався з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості на укладення договору між компаніями "Чорноморнафтогаз" і "Лукойл" на розробку зазначених родовищ.

Згідно з розпорядженням №2361 частка "Чорноморнафтогазу" повинна була становити не менше 50%, його внеском мала бути оцінка запасів нафти, природного газу цих родовищ.

Реклама:

Внеском "Лукойлу" повинні були стати фінансові ресурси, технології та обладнання, необхідні для розробки родовищ.

Нагадаємо, також 17 жовтня Кабмін прийняв розпорядження №825 "Про укладення угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах площ Абіха і Кавказька, ділянки Маячна і структури Суботіна".

Уряд підтримав пропозиції щодо укладення УРП щодо цих площ між державою Україна та компанією ENI, компанією Electricite de France, товариством з обмеженою відповідальністю "Води України" і "Державним акціонерним товариством "Чорноморнафтогаз".

"Чорноморнафтогаз" вже розробляє Одеське і Безіменне родовище самостійно, розробка Суботинського родовища поки відкладена.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: