АМКУ оштрафував постачальників надкоштовних продуктів для дитсадків

Вівторок, 12 листопада 2013, 11:16

Суд визнав правомірним накладення АМКУ штрафу на ТОВ "Арта Плюс", яке узгодило свої пропозиції з іншими учасниками конкурсних торгів, що проводилися управлінням освіти Херсонської міської ради у січні цього року.

Про це свідчить постанова Одеського апеляційного господарського суду від 5 листопада, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, на конкурс із закупівлі продуктів харчування на загальну суму 29,51 млн гривень для 56 дитсадків Херсона прийшли чотири учасники - ТОВ "Арта Плюс", ТОВ "Супермаркет "Україна" і двоє фізосіб-підприємців.

Суд визнав, що вони узгодили між собою ціни та чітко розподілили між собою дитсадки, яким постачатимуть продукти.

Реклама:

Зокрема, усі вони запропонували значно вищі ціни на продукти у порівнянні із середньостатистичними даними по регіону за січень 2013 року.

Крім того, троє учасників чітко поділили між собою 56 дитсадків, яким вони хотіли постачати продукти.

У результаті 15,88 млн гривень отримало "Арта Плюс", 8,62 млн гривень - "Супермаркет "Україна", а решту 5,01 млн гривень приватний підприємець Борщевська Н.Х, пише видання.

"Один підприємець склав конкуренцію решті учасників, подавшись за всіма 56 лотами. При цьому він запропонував найвищі ціни, а також виявилося, що у нього відсутня матеріально-технічна база, яка б дала можливість забезпечити постачання продуктів у таких значних обсягах. Відповідно, його пропозиції були відхилені", - йдеться у повідомленні.

Також АМКУ встановило, що "Супермаркет Україна" і приватний підприємець Борщевська постачають продукти у дитсадки одним транспортом. Також підприємець орендує у вказаної фірми складські приміщення.

Наразі за узгоджені дії на 68 тис гривень оштрафоване ТОВ "Арта Плюс".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!