Україна збільшить квоти на імпорт коксу і вугілля

Четвер, 31 жовтня 2013, 11:10

Україна до кінця цього року збільшить квоти на імпорт коксу до 300 тис. тонн із нинішніх 210 тис. тонн, а також квоти на постачання коксівного вугілля на 1 млн тонн.

Про це повідомлє прес-служба першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, передає "Інтерфакс-Укарїна".

Як зазначається, відповідні постанови уряд ухвалив на засіданні в середу.

"Отже, Україна виконає вимоги Євросоюзу та Світової організації торгівлі про зняття торговельних обмежень за цими товарними позиціями", - наводяться в релізі слова Арбузова.

Реклама:

Він нагадав, то проблема імпортного коксу була одним із так званих "торгових подразників" у відносинах України та ЄС і, зокрема, порушувалася під час нещодавньої зустрічі першого віце-прем'єр-міністра з європейським комісаром з торгівлі Карлом де Гухтом у Брюсселі.

"Ще одне зобов'язання України виконано, ще один крок зроблено до успіху Вільнюського саміту", - прокоментував ці рішення перший віце-прем'єр.

Він зазначив, що обмеження на постачання коксівного вугілля було введено у зв'язку з утворенням його надлишків на низці підприємств, що могло призвести до виникнення надзвичайних ситуацій.

"Повернення і поступове відновлення імпортних квот - одне з очікувань Європейського Союзу напередодні підписання угоди про асоціацію. Крім того, використання імпортного коксу збільшить ефективність роботи доменних печей і дасть змогу досягти вищих якісних показників випущеної продукції", - сказав Арбузов.

Раніше питання про впровадження Україною обмежень на постачання коксу та коксівного вугілля розглядалося на спеціальному засіданні СОТ із питань ринкових обмежень.

Як повідомлялося, через профіцит коксівного вугілля на внутрішньому ринку від початку 2013 року обговорювалося питання обмеження імпорту цієї продукції. Кабмін постановою від 13 березня ввів нульову квоту на імпорт коксу та квоту на імпорт вугілля (коксівного, бітумінозного та інших видів) обсягом 10,2 млн тонн

. Ця квота включає також обсяги палива, необхідні для використання в технології пиловугільного вдування (2,5 млн тонн).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: