Держзембанк готовий видати перші кредити аграріям

Середа, 23 жовтня 2013, 15:43

Державний земельний банк розглядає заявки на видачу кредитів на поповнення оборотних коштів від 3 аграрних підприємств на суму близько 2 млн гривень і термін до 3 років кожен.

Про це повідомила прес-служба банку, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, заявки подали представники малого та середнього бізнесу з Чернігівської, Житомирської та Черкаської областей, що спеціалізуються на рослинництві і тваринництві. Потенційні позичальники працюють на ринку більше 5 років.

"Зараз співробітники банку вивчають документацію кандидатів, погоджують деталі договорів. Двоє з позичальників планують направити ресурси на закупівлю добрив, один - на придбання молодняку", - наводяться в повідомленні слова глави правління банку Світлани Скосирської.

Реклама:

Також, за її словами, в банк звернувся ще один потенційний позичальник, нещодавно створене підприємство в Київській області, яке планує організувати збут продукції фермерських господарств у містах і має намір закупити спеціально обладнаний транспорт для подальшої організації точок продажів молока і молочних продуктів.

Як повідомлялося, 17 вересня глава Мінагропроду Микола Присяжнюк заявив, що Держзембанк може почати роботу через 2-3 тижні.

За словами Скосирської, державні землі сільськогосподарського призначення надійдуть в управління банку в жовтні поточного року, і банк планує розпочати кредитування аграріїв з процентною ставкою 8-12% річних з осені поточного року, а надалі - знизити ставку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: