Обсяг відшкодувань ПДВ становив майже 43 мільярди

Понеділок, 21 жовтня 2013, 15:46

Обсяг відшкодувань з податку на додану вартість підприємцям - платникам ПДВ з початку року становив 42,8 млрд гривень при заявці до відшкодування в обсязі 39 млрд гривень.

Про це повідомив міністр Олександр Клименко в ході зустрічі з Комісаром ЄС з питань оподаткування та митного союзу, Альгірдасом Шеметою, передає УНІАН.

"На поточний момент стабілізувалася позитивна тенденція, коли обсяги відшкодування ПДВ випереджають заявку по бізнесу", - заявив Клименко.

За його словами, станом на 1 жовтня, компаніям з європейським капіталом відшкодовано 14,7 млрд гривень, що на 50% більше аналогічного показника минулого року. Причому половину відшкодувань компанії отримали в автоматичному режимі.

Реклама:

Як повідомлялося, обсяг відшкодованого ПДВ у січні-вересні 2012 року становив 39,6 млрд гривень при сумі заявок до відшкодування 38 млрд гривень.

На початку липня поточного року Клименко повідомив, що обсяг поточної заборгованості з ПДВ складає близько 4,5 млрд гривень, а ще близько 11 млрд гривень - це суми, які оспорюються в судах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!