Чому українці віддають перевагу монетам? ®

Четвер, 17 жовтня 2013, 09:04
Председатель Правления ИМЭКСБАНКА Юрий ГРАМАТИК

Громадяни нашої держави останнім часом демонструють неабияку зацікавленість інвестуванням в банківське золото та монети. "Це природньо, - вважає Голова Правління ІМЕКСБАНКУ Юрій ГРАМАТИК, - бо ж обумовлено перманентною нестабільністю світової економіки, високою волатильністю валютних курсів та акцій фондових ринків. Власне, всі подібні обставини зазвичай і штовхають інвесторів до пошуку більш надійних заощаджень".

Серед монет, що реально користуються високим попитом серед покупців, варто особливо відмітити інвестиційні монети "Архістратиг Михаїл", виготовлені Національним банком України. Так, за даними НБУ, лише за 7 місяців поточного року в Україні реалізована більша кількість інвестиційних монет, ніж за весь 2012 рік – 19,54 тис. шт. А заплановані обсяги їх виготовлення в 2013 році складають не менше 34 тис. монет. 

"Інвестиційні монети– це особлива група монетної продукції. Їх успіх – це грамотне поєднання ціни, ідентичної вартості банківських злитків, а також естетичного оформлення, привабливого для широкого кола колекціонерів, - підкреслює Юрій ГРАМАТИК. – С точки зору інвестування такі монети є надзвичайно вигідними. Виготовлені з золота та срібла найвищого гатунку, інвестмонети можуть бути реалізовані власником в будь-який зручний момент, як мінімум, за ціною банківського злитка, що існує на момент продажу".

ІМЕКСБАНК – один із шести банків країни, що є уповноваженими НБУ фінансовими закладами для реалізації інвестиційних монет за цінами виробника. Сьогодні філіальна мережа банка, що охоплює майже півтисячі відділень на території України, пропонує золоті та срібні інвестмонети "Архістратиг Михаїл" різного номіналу.

Реклама:

За 9 місяців цього року обсяги реалізації монетної продукції відділеннями ІМЕКСБАНКА на території країни вже перевищили загальний річний результат 2012 року, а рівень продажу золотих злитків на порівняння з аналогічним періодом минулого року виріс більш, ніж у 7 разів – з 17,4 кг до 128,7 кг. 

"Монетна колекція ІМЕКСБАНКА об’єктивно вважається однією з найцікавіших для поціновувачів, - зауважує Юрій ГРАМАТИК. – Як показує досвід участі в проведенні в Одесі традиційного щорічного ярмарку "Ювелірний салон-2013", українці з задоволенням купують пам’ятні монети – не лише для поповнення власних колекцій, а також у якості цінного подарунка".

Справжнім "хітом продажу" літнього сезону став набір з п’яти монет "Одеса – перлина біля моря", створений ІМЕКСБАНКОМ за співпраці з Монетним Двором Республіки Польща и присвячений прекрасним пам’яткам архітектури та видатним історичним особистостям Південної Пальміри.

Особливими попитом клієнтів ІМЕКСБАНКА також користуються монети з дорогоцінних металів, присвячені релігійній тематиці. До прикладу, справжню цікавість та повагу колекціонерів отримала нова колекція монет "Ікони Рубльова".

Як відомо, творчість цього художника є беззаперечним надбанням російської та світової культури. А ікони, написані митцем, ще за його життя було віднесено до чудотворних полотен. Сьогодні ці витвори високого мистецтва можна придбати в чеканному вигляді: "Православні святині" (набір), "Архангел Михаїл", "Богородиця Володимирська", "Спас". Тій же тематиці присвячено монети – набори "Свята трійця", "Святий Петро та Святий Павло", а також – "Тайна вечеря", "Свята Діва Марія (Покрова)".

Для забезпечення попиту на банківські метали, що постійно зростає, спеціалісти ІМЕКСБАНКА працюють над розширенням асортименту продукції з урахуванням побажань клієнтів. 

На правах реклами

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!