Шоколадникам Європи буде не солодко через подорожчання інгредієнтів

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 19:33

Витрати європейських виробників шоколаду збільшилися майже на третину за минулі 12 місяців через підвищення цін на ключові інгредієнти, включаючи какао-боби.

Про це пише Financial Times, передає "Інтерфакс-Україна".

За інформацією агентства, галузь очікує складний святковий сезон: рентабельність компаній буде нижче звичайного і на Різдво, і на День святого Валентина, і на Великдень.

Масло какао подорожчало за рік, що завершився в серпні, майже на 70%, сухе молоко - на 50%; при цьому ціни на какао-боби продовжують зростати.

Реклама:

За оцінками аналітичної компанії Mintec, що спеціалізується на сировинних ринках, такі зміни підняли витрати на виробництво молочного шоколаду на 31%, оскільки сировина становить до 80% собівартості шоколадної плитки.

Несприятливий вплив зрослих витрат на доходи виробників шоколаду навряд чи ослабне найближчим часом, заявила аналітик Mintec Ліліана Гонсалес.

Еталонний лондонський контракт на какао-боби досяг у четвер максимального котирування за два роки - 2780 доларів за тонну. З початку 2013 року, ціна какао-бобів збільшилася на 21%. Цукор-сирець подорожчав на цьому тижні до найвищої позначки за 6,5 місяця.

Міжнародна організація какао (ICCO) прогнозує дефіцит какао-бобів на світових ринках протягом наступних чотирьох років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!