Азаров сподівається, що ЄС дасть грошей на підтримку конкурентоспроможності

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 13:09

Імплементація Україною технічних норм і стандартів Євросоюзу потребує значних інвестицій.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Микола Азаров у ході "круглого столу", присвяченого питанням євроінтеграції у Верховній раді, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ніхто не говорить, що перетворення, в першу чергу економічні, будуть простими. Адже ці завдання надзвичайно амбітні. Імплементація технічних норм і стандартів вимагає великого обсягу роботи та значних інвестицій. Це має бути нашим головним завданням на наступні роки", - сказав він.

Як зазначив прем'єр, створення зони вільної торгівлі з ЄС створить можливості для прискореної модернізації української економіки, поліпшення інвестиційної привабливості країни, поліпшення конкурентоспроможності українських виробників як на ринку ЄС, так і на ринках третіх країн.

Реклама:

У той же час Азаров підкреслив, що в даному питанні існують і певні ризики, пов'язані з імплементацією технічних норм і стандартів ЄС.

"Ми сподіваємося, що Європейська комісія ухвалить рішення про надання Україні адекватної фінансової та технічної допомоги для підтримки конкурентоспроможності вітчизняної продукції відповідно до вимог європейського ринку, а також сподіваємося на сприяння у залученні інвестицій та розвитку присутності України на нових ринках", - сказав прем'єр.

Азаров підкреслив, що українська сторона усвідомлює, що Угода про асоціацію відкриває для України перспективи входження в європейський політично- економічний простір, водночас ставить перед державою непрості завдання з імпліментації Угоди.

"Більшість положень Угоди, особливо щодо функціонування зони вільної торгівлі, є домашнім завданням для нашої держави по створенню таких умов, в першу чергу правових, при яких зона вільної торгівлі буде взаємовигідною. І ця робота почалася", - заявив глава уряду.

Як повідомлялося раніше, Євросоюз готовий надати Україні фінансову допомогу у розмірі 186 мільйонів євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!