Курченко заборгував 1,8 мільярда маловідомій фірмі

Четвер, 5 вересня 2013, 09:54

"Українська нафто-газова компанія" Сергія Курченка заборгувала маловідомій київській фірмі "Ріоні" 1,83 мільярда гривень за природний газ.

Про це йдеться в тексті рішення Господарського суду Харкова, який зобов'язав УНГК розплатитися за газ, закуплений у листопаді минулого року, а також заплатити пеню і відсотки, пише Forbes.

Як повідомляється, представник УНГК визнає, що компанія не розрахувалася за паливо, пояснюючи несплату важким матеріальним становищем, випливає з тексту рішення.

УНГК - одна з найбільших приватних газотрейдерів України. Торік її виручка - 3,1 млрд гривень, чистий прибуток - 1,5 млрд гривень. Компанію в 2011 році створили колишній глава представництва Regal Petroleum в Україні Віктор Дмитрієв та президент асоціації "Газові трейдери України" Роман Сторожев.

Реклама:

У 2012 році власниками компанії було декілька жителів Харківської області. Навесні нинішнього року УНГК почала імпортувати природний газ з Угорщини, повідомивши про намір закуповувати за кордоном близько 90 млн кубометрів на місяць - майже 2 % місячного споживання газу в Україні.

У травні 2013 року прес-служба групи ВЕТЕК, яку заснував Курченко, повідомила, що УНГК входить в групу і займається постачанням газу промисловим споживачам.

У листопаді 2012 року Нацкомісія з регулювання енергетики видала УНГК ліцензію на постачання газу за нерегульованим тарифом в обсязі до мільярда кубометрів на рік.

Згідно з повідомленням, в листопаді 2012 року УНГК закупила у "Ріоніта" дві партії природного газу - в цілому 450 млн кубометрів - по 4 тис гривень за тисячу кубів, випливає з тексту рішення суду.

До 8 серпня 2013 - дата подання "Ріонітом" позову до Госпсуду Харкова - УГНК заборгувала 1,8 млрд гривень, йдеться в тексті рішення. Ще приблизно 35 млн гривень, заявлених у позові - відсотки і збитки "Ріоніта" від інфляції.

На судовому засіданні 21 серпня представник УНГК Васильєва визнала позовні вимоги в повному обсязі.

"Тоді ж представник УНГК подав до суду відгук на позов "Ріоніта". У відгуку сказано, що УНГК не відмовляється від своїх зобов'язань заплатити за газ, але не може розрахуватися в повному обсязі через важке матеріальне становище, випливає з тексту позову", - пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!