Кабмін зобов'язав Міндоходів спрогнозувати обсяг відшкодувань з ПДВ

Субота, 21 вересня 2013, 15:51

Кабмін зобов'язав Міндоходів надати Мінфіну інформацію про підтвердження і не підтвердження перевірок обсягу відшкодувань з податку на додану вартість.

Про це йдеться в постанові уряду №683 від 21 серпня, опублікованому в газеті "Урядовий кур'єр" від 21 вересня 2013 року, передає "УНІАН" .

Згідно з постановою, інформацію необхідно подати до 23 вересня поточного року.

Як наголошується, відшкодування ПДВ фінансовими векселями проходитиме за заявою платника податків та за умови, що сума відшкодування становить не менше 500 тисяч гривень.

Реклама:

При цьому процедура відшкодування заборгованості з ПДВ векселями може бути здійснена вже до кінця 2013 року. А власне термін видачі векселя не може перевищувати 10 днів з моменту подання запиту.

Цією ж постановою передбачається формування реєстру платників ПДВ, відшкодування яких може здійснюватися за допомогою випуску векселів.

"Казначейські векселі є простими і не підлягають анулюванню", - наголошується в постанові. На бланку векселя необхідно вказати безумовне зобов'язання виплатити певну векселем суму, термін платежі та місце здійснення платежу. А також - вказати особу, яка або за наказом якої необхідно провести платіж, відзначити дату і час видачі векселя.

Вексель може бути оформлений в електронному вигляді. Термін його звернення, як і вказувалося раніше, становить 5 років при ставці 5% річних.

Раніше міністр доходів і зборів  Олександр Клименко повідомляв, що обсяг поточної заборгованості з ПДВ складає близько 4,5 млрд гривень, а ще близько 11 млрд гривень - це суми, які оспорюються в судах.

Нагадаємо, в липні Рада прийняла за основу і в цілому законопроект про внесення змін до закону "Про держбюджет на 2013 рік", дозволяючий реструктуризувати бюджетну заборгованість, у тому числі з податку на додану вартість, фінансовими векселями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!