Франція хоче обкласти податками інтернет-бізнес

П'ятниця, 20 вересня 2013, 11:58

Франція має намір обкласти спеціальним податком американські інтернет-компанії, такі як Google і Facebook, а також добивається впровадження аналогічного податку по всьому ЄС.

Про це повідомляє CyberSecurity.ru.

Також запропонований Францією план передбачає більш жорстке регулювання даних, що знаходяться в розпорядженні компаній, що стало актуальним після низки скандалів з АНБ США.

Відомо, що Франція готує великий пакет пропозицій по інтернет-оподаткуванню і представить його на саміті європейських лідерів у жовтні. До цього країна на рівні міністерств проведе ряд зустрічей з представниками інших членів ЄС, намагаючись їх схилити до ухвалення "інтернет-пакета".

Реклама:

Очікується, що вже найближчим часом Міністр цифрової економіки Франції Флер Пеллерін проведе зустріч з еврококоміссаром Нелі Кроес, а також з міністрами з Великобританії, Німеччини, Іспанії, Польщі та інших країн.

Однією з головних пропозицій Франції є посилення податкової системи щодо інтернет-компаній міжнародного масштабу, щоб заблокувати для компаній можливість переведення європейської виручки в країни з лояльними податковими режимами, такими як Ірландія.

Головний принцип пропозиції полягає в тому, що податок сплачується в тій країні, де виходить виручка. Крім того, Франція пропонує переглянути податки на ряд "культурних товарів та послуг", маючи на увазі цифрові музичні записи, книги та фільми.

У документі, який готується до публікації йдеться, що ні - європейські компанії зараз займають центральні позиції в цифровому світі, одночасно з цим, вони отримують в Європі значну частину своїх доходів, що не виплачуючи Європі належних з цього податків.

У Франції неофіційно говорять, що хотіли б ввести в силу значну частину пакету пропозицій вже до другого кварталу 2014 року.

Також у документі Франції пропонується створення загальноєвропейських венчурних фондів, які б вкладалися в європейські ІТ-стартапи, захищаючи їх від іноземного поглинання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: