У Foursquare може з'явитися новий співвласник

Понеділок, 2 вересня 2013, 09:12

Microsoft і American Express ведуть переговори про купівлю частки в Foursquare.

Про це розповіли агентству Bloomberg два джерела, знайомі з учасниками переговорів, пишуть "Ведомости".

За словами одного з них , мова не йде про спільну угоду - компанії ведуть переговори незалежно один від одного, кожна в своїх інтересах.

Інший співрозмовник агентства повідомив, що Foursquare обговорює залучення інвестицій і з іншими компаніями, і не обов'язково які-небудь з цих переговорів приведуть до укладання угоди. Паралельно Foursquare обговорює зі своїми інвесторами умови конвертації боргу перед ними в акції.

Реклама:

Сам факт переговорів з Microsoft і American Express свідчить про те, що інвестори стали більш оптимістично дивитися на перспективи бізнесу Foursquare, відзначає Bloomberg.

Ця соціальна мережа дозволяє користувачам, які відвідують ті чи інші місця (наприклад, ресторани або магазини) , "відзначитися"  у цьому місці за допомогою мобільного додатку.

Сам додаток безкоштовний, але нещодавно компанія стала отримувати доходи від власників брендів, яким належать місця і заклади, в яких реєструються користувачі.

Правда, в квітня 2013 року Foursquare зайняла 41 млн доларів - і це дозволяє припустити, що компанія ще не намацала свою бізнес -модель, що, у свою чергу, ускладнює оцінку її бізнесу, відзначає Bloomberg.

Частка в Foursquare дозволила б Microsoft зміцнитися на ринку соціальних медіа і в мобільному сегменті, де зараз провідні ролі відіграють Apple і Facebook.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!