АМКУ викрив змову торгових мереж 2010-2011 років

Вівторок, 17 вересня 2013, 17:54

Антимонопольний комітет встановив, що провідні торгові мережі в період 2010-2011 років організували картельної змову, в результаті чого подорожчали продукти харчування.

Про це повідомляється на сайті АМКУ .

Як зазначає відомство, антиконкурентні узгоджені дії здійснювали "Фоззі - Фуд", "Фора", "Ашан Україна Гіпермаркет", "Фудмаркет ", "ЕКО", "БІЛЛА - Україна", "Край -2", "Фуршет", "Фуршет центр ", "Мережа -Маркет", "Мережа -Трейд", "Терра- Трейд", "Продмережа", "НОВУС Україна", "Ікс 5 Рітейл Груп Україна", "Спар -Центр", "Бімаркет", "МЕТРО Кеш енд Кері Україна", "АТБ- маркет", "Адвентіс", "АСНільсен Юкрейн".

"У ході розслідування, розпочатого комітетом у травні 2012 року, з'ясувалося, що відповідачі по справі здійснили антиконкурентні узгоджені дії, результатом чого, зокрема, стало підвищення цін у торговельних мережах на продукти харчування у 2010 - 2011 року. При цьому відповідачі узгоджували між собою формат відносин з постачальниками, що зачіпало інтереси останніх", - йдеться в повідомленні комітету.

Реклама:

Також в АМКУ повідомляють, що відповідачі вимагали від постачальників відстрочки платежів (до 120 днів) і оплати різних додаткових послуг - реклами, бонусів, які досягали 5-10% від вартості поставленого товару.

Попередні висновки комітету вже розіслані представництвам зазначених компаній. Відповідачі, згідно із законодавством, мають право подати до АМКУ свої зауваження з цього приводу. Остаточне рішення буде прийнято після обговорення всіх зауважень.

Згідно з повідомленням, відповідачі вже звернулися до АМКУ з проханням відстрочити ухвалення рішення на другу половину жовтня.

Раніше АМКУ вже називало очікувану суму штрафу, який може бути накладено на порушників конкурентного законодавства - 20 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!