У Азарова визнали, що очікування росту ВВП завищені

Вівторок, 10 вересня 2013, 19:57

У Азарова визнали, що очікування росту ВВП завищені

Хороший урожай і вигідна база порівняння дозволять Україні уникнути падіння ВВП в 2013 році, але зростання буде нижчим за урядові очікування.

Про це в ході круглого столу сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта, пише "Forbes - Україна".

"Ми, в цілому, сподіваємося, що економіка вийде на позитивний результат... Але цей позитивний зростання буде нижче тих 3,4% , які ми прогнозували на цей рік", - сказав він.

Реклама:

Перший заступник голови МЕРТ пояснив, що хороший врожай не зможе перекрити падіння в промисловості.

Крім того, чиновник виступив з критикою урядової політики у сфері формування пріоритетів економіки і формування інститутів для підтримки бізнесу: ситуація може погіршитися після підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.

"Ми повинні подумати , яким чином нам туди (на ринок ЄС) вивести наші підприємства. Якщо ми це будемо робити так, як сьогодні, то думаю, що для нас буде дуже проблематично працювати з цим ринком" , - сказав він.

У цьому зв'язку він нагадав, що практично у всіх країнах ЄС діють банки розвитку і кредитно - експортні агентства, тоді як в Україні відповідна інфраструктура підтримки бізнесу не сформована.

"Якщо реальний сектор буде розвиватися, ми будемо мати і бюджет, і банківську систему. Мені здається, ми цьому питанню недостатньо приділяємо уваги... Якщо ми бачимо, що реальний сектор падає, то ми не можемо сподіватися ні на хороший бюджет, ні на стабільну роботу банківської системи", - резюмував він.

Як повідомлялося, напередодні Держстат погіршив показник спаду ВВП за другий квартал.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!