"Даноша" запустила біогазову установку на Франківщині

Вівторок, 10 вересня 2013, 18:55

Компанія із 100% данським капіталом - "Даноша " - запустила біогазову установку потужністю 1,1 МВт при свинокомплексі в Калуському районі Івано-Франківської області.

Вартість проекту - 50 млн. грн., будівництво установки здійснювалося з вересня 2011 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Установка перероблятиме відходи свинокомплексу на біогаз, теплову та електричну енергію. З її запуском компанія розраховує оптимізувати використання перегною як органічного добрива для рослин.

Це перша біогазова установка "Даноша" в Івано - Франківській області, наступну установку компанія планує запустити в 2015 році біля свинокомплексу в селі Тустань Галицького району.

Реклама:

Як повідомлялося, ТОВ "Даноша" працює на території Івано-Франківської області з 2004 року. Компанія має п'ять свинокомплексів , в липні 2012 року почала будівництво шостого - у селі Делієв Галицького району .

За даними департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації, в даний час загальне поголів'я свиней компанії становить більше 125 тис. голів.

"Даноша" є сестринської компанією сільськогосподарського підприємства Poldanor SA у Польщі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: