Брати Кохи купили постачальника Apple за 7,2 мільярда доларів

Вівторок, 10 вересня 2013, 10:44

Промисловий конгломерат Koch Industries, що належить братам Чарльзу і Девіду Кохам, придбав виробника електронного устаткування Molex за 7,2 мільярда доларів.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на Bloomberg.

Згідно з повідомленням, брати Кохи погодилися викупити акції Molex на 31% дорожче їхньої ринкової вартості - по 38,5 долара за одну акцію. Продавцем Molex виступає сім'я Крехбіель, яка контролює компанію з часу її заснування в 1938 році. Операція буде завершена до кінця року.

За її умовами, Molex буде незалежним підрозділом Koch Industry і збереже штаб- квартиру в місті Лайл в штаті Іллінойс.

Реклама:

Для Koch Industries угода була продиктована необхідністю вийти на ринок електронного обладнання.

Купівля Molex стала найбільшим придбанням Koch Industries за останні вісім років. З 2003 року, за даними конгломерату, на які послалися в Bloomberg, він здійснив капіталовкладень на 50 мільярдів доларів, включаючи купівлю нових активів .

Molex відомий як постачальник деталей для смартфона iPhone від Apple і один з найбільших виробників оптоволокна в США. Компанія активно співпрацює з американськими автовиробниками і оборонними компаніями.

Koch Industries представляє собою промисловий конгломерат, який об'єднує активи в різних секторах економіки - від виробництва біопалива до фінансової та сільськогосподарської діяльності. Компанія не є публічною - її акції не торгуються на біржі.

У 2012 році журнал Forbes помістив Koch Industries на друге місце після Cargill в рейтингу найбільших приватних компаній з виручкою в 115 мільярдів доларів.

Koch Industries належить братам Чарльзу і Девіду Кох. Їх статки Forbes оцінив в 34 мільярди доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!