У Богатирьової посилять контроль за ліками, що містять наркотики

Вівторок, 6 серпня 2013, 18:39

Міністерство охорони здоров'я посилює контроль за обігом лікарських засобів, що містять наркотичні речовини.

Про це заявив під час прес-конференції головний нарколог країни Анатолій Вієвський, йдеться у повідомленні міністерства.

За його словами, проблема із зловживанням громадянами України лікарськими засобами, що містять наркотики, надумана і занадто перевищена.

Він зазначив, що за даними МВС України у 2012 році із усієї кількості ліків, що були вилучені із незаконного обігу, з наркотичними речовинами - лише 0,09%, із них кодеїновмісних - 15%.

Реклама:

"МОЗ відпрацьовує цілий ряд заходів, спрямованих на вдосконалення контролю обігу лікарських засобів, що містять наркотичні речовини, попередження фактів зловживання ними та запровадження таких заходів контролю, що не впливають на доступність до них населення", - сказала експерт МОЗ Світлана Рум'янцева.

За її словами, нині міністерством розроблено проект "Концепції державної політики у сфері забезпечення населення лікарськими засобами, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори, сильнодіючі та отруйні речовини, недопущення їх витоку у незаконний обіг, а також протидії поширенню наркоманії на 2014 - 2015 роки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: