ЄБРР розгляне можливість пілотного випуску облігацій у гривні

Четвер, 4 липня 2013, 17:45

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розглядає можливість здійснення пілотного випуску облігації в гривні.

Про це заявив старший банкір-керівник департаменту по роботі з фінансовими установами ЄБРР Олександр Павлов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми давно домагалися цього, і це великий прогрес фондового ринку і розвитку довгострокового кредитування в гривні", - сказав Павлов, коментуючи новину про те, що Верховна рада прийняла закон, який дозволяє банку випускати облігації в гривні.

"Якщо закон прийнятий у тому вигляді, в якому був узгоджений, то він повинен працювати", - зазначив Павлов.

Реклама:

Він підкреслив, що банк у будь-якому випадку буде здійснювати випуски за міжнародними стандартами, попередньо вивчивши попит, провівши пошук інвесторів і встановивши умови випуску з урахуванням поточного стану ринку.

Коментуючи норму закону про узгодження випусків з Мінфіном і Нацбанком, старший банкір пояснив, що ЄБРР може працювати на ринках внутрішніх валют тільки за згодою місцевої влади.

Раніше у ЄБРР заявили про готовність збільшити обсяги інвестицій у економіку України, якщо українська влада надасть можливість банку здійснювати фінансування в гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!