Facebook зробив каліфорнійський округ найбільш високооплачуваним

Четвер, 4 липня 2013, 12:21

Вихід на біржу соціальної мережі Facebook допоміг каліфорнійському округу Сан-Матео встановити рекорд за рівнем зарплат у США.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на The Wall Street Journal.

Як повідомляється, видання звернуло увагу на дані американського Бюро трудової статистики, згідно з якими в четвертому кварталі 2012 року середня тижнева зарплата в Сан-Матео зросла на 107% до 3240 доларів (тобто 168 тисяч доларів на рік). Для порівняння, за той же період середня тижнева зарплата на Манхеттені cтановила 2107 доларів (приблизно 110 тисяч на рік).

У Бюро трудової статистики неможуть пояснити, чому в Сан-Матео так різко збільшилися зарплати, проте ЗМІ пов'язали сплеск виплат з IPO Facebook, штаб-квартира якої розташована в каліфорнійському місті Менло-Парк (відноситься до округу Сан-Матео).

Реклама:

Facebook є однією з перших технологічних компаній, що використовують для мотивації співробітників схему видачі акцій з обмеженнями (restricted stock units, RSU).

Працівники компанії можуть обміняти RSU на акції тільки після заздалегідь певної події, наприклад, IPO. У Facebook співробітники могли провести обмін RSU на цінні папери компанії приблизно через півроку після виходу соцмережі на біржу. Повідомлялося, що через це персоналу доведеться заплатити в середньому по мільйону доларів податків за підсумками минулого року.

Соціальна мережа розмістила свої акції на біржі в травні 2012 року. Однак IPO виявилося невдалим: якщо при розміщенні ціна акцій склала 38 доларів за штуку, то потім стала поступово падати.

До вересня 2012 року котирування впали нижче 18 доларів за акцію. Пізніше вартість паперів Facebook знову піднялася, але до ціни на IPO так і не доросла.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!