США підозрює у демпінгу виробників труб з дев'яти країн світу

Середа, 24 липня 2013, 15:58

Міністерство торгівлі США оголосило про початок розслідування ймовірних порушень, пов'язаних з імпортом сталевих труб в США.

Виробники труб з дев'яти країн світу підозрюються у демпінгу, пише "Комерсант-Україна".

Міністерство 23 липня 2013 року повідомило про початок масштабного антидемпінгового розслідування, пов'язаного з поставками в США труб нафтового сортаменту (oil country tubular goods, OCTG) з дев'яти країн світу.

Зроблено це було на вимогу місцевих виробників, які звинувачують іноземні компанії з Південної Кореї, В'єтнаму, Філіппін, Саудівської Аравії, Тайваню, Таїланду, Туреччини та України у штучному заниженні цін на свою продукцію.

Реклама:

За даними агентства Reuters, в 2012 році з цих країн у США було поставлено OCTG на 1,8 млрд доларів, що вдвічі більше показників 2010 року.

Левова частка імпорту припадає на Південну Корею (831 млн доларів).

Американські компанії, такі як USSteel, вимагають введення антидемпінгових мит на ввезення OCTG, в тому числі у розмірі 240% на імпорт з Індії, 158% - з Південної Кореї, 118% - з Таїланду, 111% - з В'єтнаму.

У відношенні Туреччини та Індії американські сталевиробники вимагають введення і окремих мит в покарання за державне субсидування тамтешніх виробників.

Як повідомлялося, за даними ЗМІ, американські металурги просять комісію США з міжнародної торгівлі ввести антидемпінгові мита на продукцію виробників труб з України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: