Каськів шукає інвестора для "Зелених ринків"

Четвер, 18 липня 2013, 20:44

Держiнвестпроект розпочало пошук iнвесторiв i складання бюджету нацiонального проекту "Зеленi ринки", спрямованого на створення в країнi мережi регiональних оптових продовольчих ринкiв.

Про це заявив керiвник департаменту нацiональних проектiв вiдомства Юрiй Гусєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Донинi розробили тiльки першу частину технiко-економiчного обґрунтування, яким займається компанiя "NIRAS Україна"за фiнансової пiдтримки американського агентства USAID. Другий етап дасть нам вiдповiдь, якою буде роль держави в проектi", - сказав Гусєв.

За його словами, Держiнвестпроект звернувся до глав облдержадмiнiстрацiй, а також голови Ради мiнiстрiв АРК iз запитами про наявну в регiонах iнфраструктуру.

Реклама:

При цьому Гусєв уточнив, що пiлотними в реалiзацiї проекту можуть стати 19 регiонiв, проте всi вони перебувають на рiзнiй стадiї пiдготовки.

Директор "NIRAS Україна" Наталiя Доманська вважає, що наразi iснують всi необхiднi передумови для створення мережi "зелених" ринкiв.

"Ми проаналiзували мiжнародний досвiд ЄС, Америки, Азiї. Адже оптовi ринки - такий самий елемент iнфраструктури, як i дороги, i вiн має функцiонувати як єдиний органiзм", - зазначила вона.

Вiдповiдно до концепцiї проекту, на територiї продринкiв, якi займаються оптовою торгiвлею, утворять технопарки, що надаватимуть послуги з переробки, пакування та охолодження продукцiї, а також вiддiлення санiтарно-ветеринарної та митної служб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!