Депутати віддали сину Януковича частину набережної у Балаклаві

Четвер, 18 липня 2013, 17:39

Попри зауваження юридичної служби, на пленарному засіданні 16 липня депутати міськради Севастополя виділили частину набережної Назукіна в Балаклаві компанії, афілійованої з Олександром Януковичем.

Про це пише "Гражданская оборона".

Згідно з проектом рішення, земельну ділянку орієнтовною площею 1,32 га, розташовану за адресою Наб.Назукіна, 41 виділили для будівництва та обслуговування будівель і споруд, реконструкції їх у готельно-розважально-туристичний комплекс з яхт-клубом і житловою забудовою.

У проекті значиться, що майбутній господар будови ПрАТ "Марінсервіс".

Реклама:

Як повідомляється, проект отримав схвалення, незважаючи на те, що юридична служба не змогла зробити висновок про відповідність представленого проекту рішення нормам чинного законодавства.

"Справа в тому, що в матеріалах справи відсутня інформація про наявність зареєстрованих прав третіх осіб на частину земельної ділянки площею 700 кв. м", - йдеться в повідомленні.

Як раніше писало видання, депутати мотивують "зелене світло" приватній компанії, у тому числі тим, що виведення ділянки з комунальної власності передбачено детальним планом території району та території в районі гори Гасфорта.

Раніше орган місцевого самоврядування вже давав згоду цій структурі на проведення інвентаризації земельної ділянки. До речі, після цього площа якої просять землі зросла на сім соток, пише видання.

Так наприкінці 2011 року "Марінсервіс" офіційно став орендарем частини набережної в Балаклаві строком на 25 років. Тепер же приватній структурі готують землевідведення на нову площу. На умовах довгострокового користування або повного виведення з комунальної власності - поки не відомо.

За даними Системи розкриття інформації на фондовому ринку України, у 2011 році єдиним акціонером ПрАТ є Янукович Олександр Вікторович, до теперішнього моменту зміни до складу засновників не вносилися. Однак у звіті про діяльність за 2012 рік власник закрив свої персональні дані від оприлюднення.

Нагадаємо, у 2010 році "Марінсервіс" придбало чотири відбудованих пам'ятки архітектури на набережній Назукіна: головний корпус і флігель дачі Соколової, будинок міського голови Михайли і дачу лікаря Педькова. До цього зазначені будівлі реконструювали ТОВ "Аквалайн плюс" та ТОВ "Українсько-інвестиційний центр", також близькі до Януковича, під готельний комплекс з яхт-клубом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!