Влада боротиметься із зарплатою в конвертах моніторингом працівників

Четвер, 18 липня 2013, 14:48

Мінсоцполітики має намір боротися з виплатою зарплати в конвертах моніторингом працівників, які отримують мінімальну зарплату, і їхніх роботодавців.

Про це повідомила глава міністерства Наталія Королевська, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми наразі об'єднуємо зусилля служб зайнятості, Пенсійного фонду та інспекції з праці, тісно співпрацюємо з Міністерством доходів і моніторимо кожну вакансію і людей, які отримують мінімальну зарплату. Всі структури отримали завдання йти та знайомитися з цими людьми, розмовляти з роботодавцем, чому в людини мінімальна зарплата", - сказала вона.

Міністр зазначила, що з такими роботодавцями проводитиметься робота для того, щоб лояльними методами стимулювати їх підвищити зарплату й відмовитися від виплат у конвертах.

Реклама:

Королевська також поінформувала про хід виплат соцдопомоги та пенсій поточного року.

"За січень-червень виплачено різних видів державної соціальної допомоги на 21,9 млрд гривень - на 21,5% більше ніж у 2012 році. Загальний ресурс, витрачений на виплату пенсій, за 6 місяців становить 124,5 млрд гривень, що на 12, 6 млрд ь більше за показник минулого року", - сказав міністр.

При цьому вона наголосила, що середній розмір пенсій становить на сьогодні 1478 гривень, тоді як минулого року середня пенсія становила 1245 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: