Україна незабаром розпочне експорт продукції птахівництва в ЄС

Четвер, 18 липня 2013, 11:15

Україна фактично може розпочати експорт продукції птахівництва до країн ЄС з 24 липня після набрання чинності затвердженого Єврокомісією переліку українських підприємств, які мають на це право.

Про це йдеться в повідомленні Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, цей перелік офіційно оприлюднений на веб-сайті Генерального директорату САНКО 10 липня.

Держветфітослужба уточнила, що право поставляти продукцію в ЄС отримали раніше проінспектовані птахівницькі підприємства.

Реклама:

Як повідомлялося, постійний комітет з питань харчування і здоров'я тварин (SCOFCAH) Генерального директорату САНКО 4 грудня 2012 дозволив Україні імпортувати продукцію птахівництва в ЄС. Для початку фактичних поставок продукції було потрібно близько двох-трьох місяців на внесення змін до відповідного регламент ЄК.

Регламенту Європейської Комісії набув чинності з 20 лютого 2013 року, але для фактичного експорту вимагалося затвердження переліку підприємств.

Раніше Союз птахівників України прогнозував, що виробництво м'яса птиці в Україні в поточному році може збільшитися на 14% порівняно з 2012 роком - до 1,22 млн тонн.

Експорт української курятини, за оцінками експертів, цього року становитиме 130-140 тис тонн.

За інформацією представників птахівничої галузі, Україна отримала дозвіл поставляти продукцію птахівництва до країн Європейського союзу в розмірі 20 тис тонн курятини і 3 тис тонн яєчних продуктів в рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: