Королевська обіцяє усунути міжрегіональну різницю в зарплатах

Середа, 17 липня 2013, 15:02

Усунення великої різниці у розмірах зарплат, що має місце в багатьох областях України, сприятиме збільшенню фонду оплати праці, а отже, позитивно позначиться на надходженні коштів до Пенсійного фонду.

Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, передає "Укрінформ".

"Це підвищення мінімальної заробітної плати та темпи зростання середньої заробітної плати по країні. Тому що, на жаль, сьогодні дуже великий розрив, скажімо, між Києвом та Чернівцями", - сказала Королевська.

Вона повідомила, що завтра відбудеться колегія Міністерства соціальної політики, "на якій ми по кожній області доведемо ті індикативні показники, яких потрібно досягнути на місцевому чи обласному рівні для того, щоб легалізувати та підняти сьогодні середній рівень зарплати в Україні".

Реклама:

При цьому урядовець уточнила, що легалізація заробітної плати перебуває на постійному контролі міністерства: "Тому що на сьогодні, за даними Мінекономіки, близько 150 млрд гривень знаходяться в тіні".

Як наголосила міністр, від підвищення фонду оплати праці залежить стан надходжень коштів до Пенсійного фонду.

"Зокрема, щоб сьогодні Пенсійний фонд був бездефіцитним, ФОП, з якого сплачуються страхові внески, має становити майже 550 млрд гривень. Зараз він орієнтовно сягає 480 млрд гривень. Але для того, щоб провести усі необхідні осучаснення і підвищити пенсії людям, ФОП має складати 766,5 млрд гривень. Це приблизно на 250 млрд гривень більше, аніж те, що ми маємо сьогодні", - підсумувала Королевська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: