Витрати на IT в 2013 році перевищать 2 трильйони доларів

Середа, 17 липня 2013, 10:04

Витрати на IT цього року становитимуть 2,07 трильйона доларів, що на 2,3% більше, ніж роком раніше.

Про це повідомляється в звіті аналітиків Forrester Researc, пишуть "Вести економіка".

Ситуація багато в чому буде залежати від Штатів, де витрати на технології збільшаться на 5,9% в 2013 році і 6,9% в 2014 році. Китай, Латинська Америка, Африка і Близький Схід покажуть зростання, показник якого буде наближений до 10%, повідомляє аналітик Forrester Ендрю Бартелса.

Найбільші технологічні інвестиції в нинішньому році очікуються в ринок програмного забезпечення - 542 млрд доларів, що більше минулорічного показника на 3,3%, через рік зростання становитиме 6,2%. Темпи зростання цієї категорії очікуються вище щодо всіх інших.

Реклама:

Сегмент софта буде розвиватися завдяки хмарним технологіям, аналітичним інструментам і мобільним додаткам, в тому числі розміщеним в корпоративних каталогах.

На всіляке комп'ютерне обладнання буде витрачено 404 млрд доларів в 2013 році, при цьому на закупівлі ПК піде 134,2 млрд доларів. Нагадаємо, що прогнози інших аналітичних компаній говорять про падіння ринку ПК. Згідно Forrester комп'ютерний ринок збільшиться в розмірах на 3%.

У Forrester прогнозують, що закупівлі мобільних комп'ютерів і планшетів для ведення бізнесу і в держустанови становитимуть 21 млрд доларів за підсумками нинішнього року, що знаменує зростання в 36%. Більшу частину з цих грошей (14 млрд доларів) аналітики віддали Apple.

"Лінійки Samsung Galaxy і Microsoft Surface допоможуть розширити планшетний ринок, проте їх тиск на лідерство iPad поки мінімально", - зазначив Ендрю Бартелса.

Загальносвітові витрати урядових установ у 2013 році на інформаційні технології, включаючи апаратне і програмне забезпечення, ІТ-сервіси та телекомунікації, становитимуть 449,5 млрд доларів, що на 0,1% менше, ніж роком раніше, прогнозують в іншому дослідницькому агентстві - Gartner.

Трьома пріоритетними напрямками для інвестицій в 2013 році названі мобільні технології, модернізація ІТ-систем і хмарні обчислення. 

Зараз 30-50% державних організацій вже використовують або планують почати використання подібних технологій найближчим часом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!