Yahoo! закрила пошукову систему AltaVista

Середа, 10 липня 2013, 12:55

Американська компанія Yahoo! офіційно закрила пошуковик AltaVista, який до цього самого моменту залишався єдиним дожившим до наших днів пошуковим сервісом першого покоління.

Рішення про зупинку роботи сервісу компанія прийняла ще в червні 2013 року, оголосивши про те, що планує перекинути кошти і ресурси на розвиток більш сучасних і перспективних проектів, передають "Вести экономика".

До цього Yahoo! також оголосила про режим жорсткої економії коштів, до якого можна віднести закриття інших непрофільних або застарілих ресурсів, подібних AltaVista.

Сервіс AltaVista з'явився в грудні 1995 року і був підтриманий самим потужним доступним на той момент обчислювальним сервером - 64-бітним сервером DEC Alpha.

Реклама:

Це була найшвидша пошукова система, яка могла обробляти мільйони пошукових запитів в день. Важливим нововведенням AltaVista було включення пошуку природної мови. Користувачі могли надрукувати фразу або питання і отримати інтелектуальну відповідь.

У лютому 2003 року AltaVista була куплена Overture Services, Inc., яка в липні 2003 року в свою чергу була поглинена гігантом Yahoo!.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: