В Yahoo повідомили про хакерську атаку з Росії - ЗМІ

Субота, 24 вересня 2016, 12:39

Yahoo - американська компанія, яка володіє другою за популярністю пошуковою системою в інтернеті, - восени 2014 року зафіксувала хакерську атаку з комп'ютерів з Росії.

Проте поки неясно, чи пов'язана вона з масовим витоком даних з Yahoo, про який стало відомо в четвер, повідомляє в суботу, 24 вересня, газета The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на джерело, близьке до розслідування, повідомляє DW.

Нагадаємо, 22 вересня компанія Yahoo повідомила про злом, в результаті якого була викрадена інформація про аккаунти 500 млн користувачів. При цьому дирекція зазначила, що ці дані були викрадені в кінці 2014 року "особою, спонсорованою державою".

Джерело розповіло WSJ, що хакерська атака, що мала місце восени 2014 року, була виявлена лише через кілька тижнів.

Реклама:

Керівництво Yahoo прийшов до висновку, що до атаки причетна Росія, оскільки вторгнення сталося з комп'ютерів в Росії, і хакери цікавилися конкретно 30-40 користувачами, які займаються бізнесом в РФ, сказав співрозмовник видання.

Він також додав, що восени 2014 року аналогічним хакреським атакам піддалися і кілька інших технологічних компаній, однак не уточнив, яких саме. За словами джерела, розслідуванням масового витоку даних в Yahoo займається ФБР.

У ФБР і в посольстві Росії у Вашингтоні відмовилися від коментарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: