Нацбанк перейде на міжнародні стандарти платіжних систем

Вівторок, 4 червня 2013, 09:55

У Нацбанку роблять спроби активізувати розвиток платіжної системи НСМЕП, карти якої непопулярні серед банківських клієнтів.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, НСМЕП має намір використовувати спеціальні технології захисту даних для розрахунку картками в інтернеті. Для цих цілей планується використовувати QR-коди. За допомогою цієї технології можна буде здійснювати платежі в магазинах, при покупках у телемагазинах, отриманні готівки з банкоматів.

Крім того, Нацбанк у майбутньому також обіцяє випускати картки НСМЕП, якими можна буде користуватися за кордоном при розміщенні на карті логотипу міжнародної платіжної системи.

Реклама:

Стандарт EMV був розроблений компаніями Europay, MasterCard і Visa в 1994 році і використовується міжнародними платіжними системами. Тим часом НСМЕП до останнього часу працювала за стандартом, розробленим Нацбанком.

Як повідомляється, обіцянку перевести НСМЕП на відкриті стандарти CPA, сумісні з EMV-платформою, Нацбанк дав ще минулого літа.

Зараз НСМЕП займає невелику частку українського ринку.

НБУ не оприлюднює кількість карт інших платіжних систем, але в 2012 році учасники ринку стверджували, що в Україні використовується близько 21 млн карток системи Visa і 11 млн карток MasterCard.

"Зі 176 банків із НСМЕП працюють 58", - пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!