АМКУ оштрафував Львiвську залiзницю за дорогу постiльну бiлизну

Четвер, 27 червня 2013, 20:14

Антимонопольний комiтет оштрафував державне територiально-галузеве об'єднання "Львiвська залiзниця" за зловживання монопольним становищем на 50 мільйонів гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби вiдомства, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, за результатами проведеного дослiдження було встановлено, що ЛЗ не має конкурентiв i займає монопольне становище на загальнодержавному ринку послуг з надання пасажирам у користування комплектiв постiльної бiлизни у вагонах потягiв, якi вона обслуговує з 2007 року.

"Встановлення залiзницею тарифiв на послугу з надання пасажирам у користування комплектiв постiльної бiлизни на економiчно необґрунтованому рiвнi є порушенням закону "Про захист економiчної конкуренцiї", - йдеться в повiдомленнi.

Реклама:

АМКУ наголошує, що 18 квiтня 2012 року вiн надав ЛЗ обов'язковi для розгляду рекомендацiї, згiдно з якими залiзниця мала переглянути тарифи на вiдповiдну послугу, однак порушення не було усунено у визначений вiдомством термiн.

"Враховуючи тривалий термiн порушення (перiод з 2007 року дотепер), АМКУ наклав на ЛЗ штраф розмiром 50 млн грн i зобов'язав припинити порушення законодавства про захист економiчної конкуренцiї", - зазначено в повiдомленнi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: