Азаров доручив Бойку зайнятися створенням енергетичного хабу

Середа, 26 червня 2013, 11:37

ЄС зацікавлений, щоб Україна стала європейським газоенергетичним хабом, тобто, щоб на території України зберігались стратегічні запаси газу для європейського ринку і розміщувались маневрові енергетичні потужності.

Про це заявив на засіданні уряду прем’єр-міністр Микола Азаров.

"Власне, це підтвердження того, що ми давно доводили: українська газотранспортна система разом з підземними сховищами газу має унікальні, незамінні можливості для європейського енергетичного ринку", - зазначив прем’єр.

За його словами, розвиток мережі українських підземних сховищ газу і модернізація нашої ГТС здатні зіграти ключову роль у стратегічній стабільності європейського енергетичного ринку.

Реклама:

"Це великий багаторічний проект. Треба починати його практичну розробку. З урахуванням, в першу чергу, національної енергетичної стратегії. Доручаю віце-прем’єр-міністру Юрію Бойку розробити концепцію цього континентального проекту і презентувати її до саміту у Вільнюсі", - сказав Азаров.

Як повідомлялося, нещодавно головний виконавчий директор RWE Supply & Trading GmbH Стефан Юдіш заявив, що у України є всі можливості, щоб стати великим енергетичним хабом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!