"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

України може стати великим енергетичним хабом - топ-менеджер RWE

Неділя, 23 червня 2013, 16:43

У України є всі можливості, щоб стати великим енергетичним хабом.

Таку думку висловив головний виконавчий директор RWE Supply & Trading GmbH Стефан Юдіш, передає ZN.UA.

За словами Юдіша, в питанні створення Східноєвропейського газового хаба (на території України, Словаччини, можливо, ще й Австрії) потрібно дотримуватися принципу "перед тим як бігти, давайте почнемо рухатися".

Юдіш відзначає, що якщо Україна в осяжному майбутньому зможе стати енергетично незалежною, забезпечивши себе за рахунок внутрішнього видобутку газу, в тому числі, сланцевого, а можливо навіть стане чистим експортером, тоді вона може стати "важливим торговим пунктом для енергоресурсів".

Реклама:

У той же час він уточнив, що реверс газу через Словаччину в Україну відкриє можливість використання українських підземних сховищ газу для європейських компаній.

"Якщо вдасться в найближчому майбутньому реалізувати маршрут поставок через Вельки Капушани-Ужгород, то Україна має шанс стати енергетичним хабом, оскільки використання сховищ передбачає, що газ можна безперешкодно транспортувати в Україну і назад по мірі потреб", - говорить Юдіш.

Топ-менеджер також зазначив, що комісар ЄС з енергетики Гюнтер Оттінгер "дуже зацікавлений в тому, щоб Україна інтегрувалася в енергетичну систему Європи і щоб існуючі договори виконувалися".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: