В 2012 році зарплата банкірів у США та Європі впала на 10%

Понеділок, 24 червня 2013, 10:46

Середня зарплата провідних банкірів у США і Європі впала на 10% минулого року, після того як банки змушені були поступитися під тиском інвесторів і регуляторів.

Про це пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, зниження відбувається на тлі хвилі невдоволення акціонерів у минулому році і низки юридичних скандалів і штрафів, які змусили банки переглянути систему оплати праці менеджменту.

У середньому банкіри отримали в 2012 році 11,5 млн доларів, що на 10% менше, ніж у попередньому році, свідчать дані The Financial Times. Це перше скорочення заробітних плат менеджменту за три роки, при цьому за цей період зростання прибутку банків і виплати інвесторів сильно відстають від багатьох інших секторів.

Реклама:

У дослідженні брали участь 15 банків, при цьому з 10 банкірів, які займають свої посади з початку 2011 року, тільки трьом була підвищена заробітна плата. Це Джон Штумпф з Wells Fargo, Стюарт Гуллівер з HSBC і Бреді Дуган з Credit Suisse.

При цьому зарплата Штумпфа виросла до 19,3 млн доларів, що робить його найбільш високооплачуваним банкіром, оскільки оклад Даймона скоротився майже на одну п'яту.

У 2012 році Даймон отримав 18,7 млн ​​доларів, а в поточному році його зарплата може впасти ще сильніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!