"Газпром" і "Роснано" хочуть виробляти нанокомпозитні труби

Неділя, 23 червня 2013, 11:23

"Роснано" і "Газпром" обговорюють співпрацю в принципово новій сфері - виробництво нанокомпозитних труб великого діаметру.

Проект може бути запущений вже у вересні, передають "Ведомости".

"Мова йде про проект співпраці "Роснано" з "Газпромом", який замість традиційних сталевих труб з покриттям буде орієнтований на виробництво нанокомпозитних труб великого діаметру", - розповів голова правління "Роснано" Анатолій Чубайс, додавши, що "Газпром" витрачає на купівлю труб більше коштів, ніж на видобуток газу.

Чубайс зазначив, що новий проект - "це інша технологічна платформа, це інше покоління, це дуже рання стадія". Точні цифри масштабу проекту поки не називаються. За словами Чубайса, проект обговорюватиметься у вересні і тоді ж буде прийнято остаточне рішення.

Реклама:

"Зараз говорити про те, що ми зуміємо це зробити, не можна. Але на останній нараді ми домовилися про те, що у вересні наші колеги з "Газпрому" і дочірніх компаній "Роснано" мають доповісти нам принципові умови, на основі яких ми вирішимо, вкладаємося ми в цей проект і починаємо просуватися або, можливо, він виявиться технологічно непрацездатним", - повідомив Чубайс.

Чубайс зазначив, що у компаній вже є досвід успішного співробітництва - наприклад, проект виробництва магістральних труб з нанопокриттям, який буде реалізований відразу на кількох трубопрокатних заводах Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: