Apple опублікувала дані про запити спецслужб

Понеділок, 17 червня 2013, 16:32

Компанія Apple, слідом за Microsoft і Facebook, опублікувала статистику за запитами спецслужб США щодо акаунтів своїх користувачів.

Про це йдеться у повідомленні Apple, передає "Прайм".

Повідомлення Apple опубліковано на тлі скандалу, що розгорівся в США після інциденту, коли американець Едвард Сноуден розкрив газетам Washington Post і Guardian існування програми PRISM, яка дозволяє отримувати прямий доступ до серверів Google, Facebook, Microsoft та інших компаній.

За даними газет, спецслужби витягують з серверів аудіо, відео, фотографії, повідомлення електронної пошти. Однак самі компанії інформацію про надання спецслужбам США прямого доступу до серверів спростовують.

Реклама:

"Ми не надаємо жодній урядовій структурі прямого доступу до наших серверів - вони повинні спочатку отримати припис суду", - говорять в компанії.

За словами представників Apple, вони вперше почули про існування програми PRISM, коли ЗМІ звернулися до них з відповідним питанням 6 червня 2013 року.

Крім того, відзначають в Apple, деякі дані - розмови по iMessage і FaceTime, інформацію про місцезнаходження користувача або запити до Siri - неможливо розкрити чисто технічно, оскільки компанія їх не зберігає.

"З 1 грудня 2012 року по 31 травня 2013 року Apple отримала близько 4-5 тисяч запитів на розкриття даних користувача від правоохоронних органів. У них містилися вимоги розкрити дані 9-10 тис акаунтів або пристроїв користувачів", - пише Apple.

Запити виходили від федеральної влади і влади окремих штатів, були пов'язані з кримінальними розслідуваннями і питаннями національної безпеки.

Нагадаємо, компанія Facebook за піврічний період, що завершився 31 грудня 2012 року, отримала від представників влади США різних рівнів від 9 до 10 тисяч запитів стосовно даних 18-19 тисяч акаунтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!