Економіці Китаю загрожує тіньова банківська система

Понеділок, 17 червня 2013, 13:41

Тіньова банківська система Китаю виходить з-під контролю на тлі зростання тиску з боку позичальників, які намагаються пролонгувати свої короткострокові борги.

Про це повідомляє рейтингове агентство Fitch Ratings, пишуть "Вести економіка".

На думку агентства, обсяг кредитів настільки високий, що Китай навряд чи зможе запобігти подальшому погіршенню економічної ситуації в країні.

"Модель кредитного зростання явно розвалюється. Це може призвести до серйозних проблем і, можливо, до дефляції в японському стилі", - говорить Шарлін Чу, глава пекінського представництва Fitch.

Реклама:

"У тіньовій банківській системі немає ніякої прозорості, у зв'язку з чим системний ризик зростає. Ми поняття не маємо, хто позичальники, а хто кредитори. Це погіршує ситуацію", - сказала вона Daily Telegraph.

У той час як частка прострочених кредитів у банків зростає на 1%, це нічого не означає, оскільки більше половини всіх нових кредитів припадає на інші форми кредитування.

Побоювання ростуть на тлі економічних труднощів в Ордос і Цзіліні, а також інших регіонах, де загальний обсяг тіньової банківської системи становить 1,4 трлн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!