Українців хочуть змусити платити за в'їзд в Росію близько тисячі доларів

Понеділок, 17 червня 2013, 12:30

У Росії пропонують зобов'язати іноземців купувати міграційний вексель вартістю 30 тисяч рублів - близько 1 тисяч доларів.

Про це повідомляє російське видання "Коммерсант".

Як пише видання, депутати Держдуми РФ Олексій Журавльов та Сергій Жигарев розробили поправки до федеральних законів "Про порядок виїзду з РФ і в'їзду в РФ" і "Про правове становище іноземних громадян у РФ", які зобов'язують іноземців при в'їзді до Росії, який не вимагає отримання візи, купувати міграційний вексель.

Автори проекту вважають, що це допоможе зберегти національну цілісність РФ, знизить криміногенну обстановку і залучить 225 мільярдів рублів додаткових доходів.

Реклама:

Збільшення числа трудових мігрантів депутати Журавльов і Жигарев називають "однією з найбільш гострих проблем, пов'язаних з міграційною ситуацією в Росії", пише видання.

"У 2012 році на територію РФ в'їхали 15,88 мільйона чоловік (видано дозволів на роботу 1,34 млн за аналогічний період 2011 року - 13,8 млн (1,19 млн).

"За неофіційними даними, на території країни постійно перебуває від 3 до 7 мільйонів нелегальних трудових мігрантів", - наголошується в пояснювальній записці до проекту.

За оцінками експертів, середня вартість депортації громадянина з країн Середньої Азії становить від 30 тисяч до 40 тисяч рублів.

"Дані витрати створюють невиправдане навантаження на бюджет країни і перекреслюють ефект для економіки держави від праці іноземних мігрантів", - зазначають автори проекту.

Вони пропонують ввести новий фінансовий інструмент, що забезпечує платоспроможність іноземних громадян, - міграційний вексель.

"Міграційний вексель - іменний безвідсотковий казначейський вексель - купується іноземним громадянином, прибулим до Росії у порядку, що не вимагає отримання візи, з метою забезпечення платоспроможності в разі його депортації. Будучи безумовним фінансовим зобов'язанням, він підлягатиме погашенню при виїзді іноземного громадянина з РФ" , - йдеться в законопроекті.

Автори визнають, що законопроект потребує додаткових витрат з федерального бюджету, але вони будуть компенсовані економією коштів, призначених для утримання та депортації іноземних громадян і осіб без громадянства.

Крім цього, законопроект дозволить залучити до бюджету країни додаткові кошти, обсяг яких може досягати 225 млрд рублів на рік (розрахунок з номіналу міграційного векселя 30 тисяч рублів та кількості мігрантів протягом року - 7,5 млн осіб).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!