Детройт на межі банкрутства

Понеділок, 17 червня 2013, 10:31

Детройт призупиняє виплати за незабезпеченому боргу у 2 мільярди доларів і розпродає паркінги.

Про це пишуть "Вести економіка".

Як пише видання, ці дії необхідні місту для того, щоб уникнути банкрутства.

"Влада Детройта опублікувала 128-сторінковий план реструктуризації. Можливі дії, включаючи витрати у розмірі 1,25 млрд доларів протягом 10 років на підтримання безпеки та боротьбу з занепадом економіки, дадуть неплатоспроможного зараз місту надію на майбутнє.

Реклама:

"Ми повинні знайти баланс між зобов'язаннями перед кредиторами та нашими громадянами, пенсіонерами та суспільством, якому ми повинні забезпечити електрику, допомогу поліції, пожежників, допомогу при надзвичайних ситуаціях і прибирання вулиць", - заявив голова управління з надзвичайних ситуацій Детройта Кевін Орр.

З урахуванням того, що місто не змогло заплатити 39,7 доларів за борговими зобов'язаннями, випущеними для фінансування пенсій, Детройт стає самим густонаселеним містом США, яке знаходиться на межі дефолту, з 1978 року, коли в подібній ситуації опинився Клівленд.

Згідно з домовленістю між владою і кредиторами кредитори можуть отримати менше 10 центів за кожен вкладений долар.

Детройт має намір отримати необхідні для функціонування міста кошти шляхом продажу парковок і гаражів, а також довгострокової оренди або концесійних угод. Також місто може здавати в оренду інші землі, наприклад парки.

Рейтингове агентство Standard&Poor's знизило рейтинг міста до "СС" з "негативним" прогнозом, що на 10 щаблів нижче інвестиційного рівня.

Fitch Ratings знизило рейтинг зобов'язань до "С", що означає "неминучий дефолт".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!