Обсяг світової торгівлі скрапленим газом впав вперше за 30 років

Неділя, 16 червня 2013, 11:54

Згідно із даними, які були опубліковані в щорічній доповіді "BP Statistical Review of World Energy 2013", обсяг світової торгівлі скрапленим природним газом в 2012 році впав у порівнянні з попереднім роком.

Це сталося вперше за останні 30 років безперервного зростання даного ринку, пишуть "Вести экономика".

Обсяг світової торгівлі скрапленим природним газом (СПГ) в 2012 році скоротився на 3 млн тонн, або на 0,9%, до рівня в 239 млн тонн.

При цьому в останні роки був відзначене досить бурхливе зростання обсягів ринку СПГ. У 2009 році він збільшився на 40 млн тонн, в 2010 році - на 19 млн тонн.

Реклама:

За оцінками BP, однією з основних причин у зниженні обсягів у 2012 році стала криза в єврозоні і наступне за ним зниження попиту. Крім того, багато ТЕЦ в Європі почали переводити на більш дешеву сировину (хоча при цьому і більш брудну) для генерації електроенергії - вугілля.

Експерти прогнозують, що спад на ринку скрапленого природного газу в 2012 році стане лише тимчасовим явищем. За попередніми оцінками, очікується, що в 2013 році світовий ринок СПГ зросте на 5,4 млн тонн.

Кількість як імпортерів, так і експортерів СПГ зростатиме. На сьогоднішній день близько 30 країн у світі імпортують СПГ. Багато країн вже почали розробку планів з будівництва регазифікаційних терміналів для прийняття танкерів з СПГ. Це ПАР, Бахрейн, Уругвай, Хорватія, Філіппіни і ряд інших держав.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!